Sprekers Projectmanagement Parade 2015

Keynote sprekers

victor_mids_spreker_projectmanagementparade

Victor Mids MD

Illusionist en Arts

Victor Mids is illusionist en arts. Met deze combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een werkelijk unieke manier samen. Laat u meenemen in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt. Tijdens zijn studie tot arts heeft hij veel geleerd over het menselijk brein waardoor hij tot inzichten kwam waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn. Victor werd eerst bekend met zijn deelname aan het programma ‘De nieuwe Uri Geller’ Inmiddels is hij een veelgevraagde gast in tv programma’s als DWDD en op evenementen. Hier verbaast hij iedereen met zijn ‘neuromagic’, een combinatie van illusionisme, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid. Victor heeft inmiddels ook zijn eigen tv programma, waar niets is wat het lijkt; Mindf*ck: iedere maandag op NPO 3.


 ricardo_vargas_spreker_projectmanagementparade

Ricardo Viana Vargas

Director Project Management Practice, United Nations Office for Project Services (UNOPS)

Ricardo Vargas is een specialist in project, portfolio en risk management met meer dan 15 jaar ervaring de sectoren energie, infrastructuur, telecommunicatie, ICT en finance. Voor zijn functie bij UNOPS, was Ricardo verantwoordelijk voor een scala van omvangrijke, innovatieve projecten. Hij is tevens de eerste projectmanager uit Latijns Amerika die verkozen is tot bestuursvoorzitter van het Project Management Instituut (PMI). Afgelopen oktober was Ricardo Vargas de best gewaardeerde keynote van het IPMA World Congress in Rotterdam met zijn bevlogen en inspirerende presentatie.

Parallelsprekers


Robbert van Alen

Bestuurslid Leden & Interessegroepen, IPMA-NL

Robbert is binnen het bestuur van IPMA-NL verantwoordelijk voor Leden & Interessegroepen. Hij begon in 1994 zijn carrière bij IT service provider Sogeti Nederland, is daar sinds 1997 expertisemanager Projectmanagement, en combineert dat met alle denkbare projectgerelateerde opdrachten. Robbert is gecertificeerd in OPM3 en IPMA Delta, en een ervaren assessor van d project-, programma- en portfolio management competenties van een organisatie. Hij is gespecialiseerd in Business Case management, en doceert over dit onderwerp bij de Master of Project Management van Hogeschool Utrecht. Robbert heeft een actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ISO 21500, is mede-oprichter van de IPMA interessegroep ISO voor Projecten, en is mede-auteur van boeken over deze standaard.


 julia_bal_spreker_projectmanagementparade

Julia Bal

Managing Consultant Talent Management, Hudson

Julia Bal heeft na haar opleiding Human Resources Management ervaring opgedaan binnen verschillende organisaties in leidinggeven, het opzetten van een gedegen recruitmentbeleid, opzetten van recruitment afdelingen, het ontwikkelen van talent en trainingen geven op het gebied van communicatie en gesprektechnieken. Zij werkt sinds januari 2006 als Consultant Talent Management (gecertificeerd assessor) met een speciale focus op Management Development. De laatste zes jaar heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van ontwikkelassessments, individuele coaching en groepstraining. Doordat zij altijd de vinger op de zere plek weet te leggen, levert ze een bijdrage aan de ontwikkeling en professionalisering van de trainees.


 dennis_barendse_spreker_projectmanagementparade

Dennis Barendse

Projectmanager, KWD resultaatmanagement

Dennis Barendse is een resultaatgerichte en gedreven projectmanager die sinds 2008 in dienst is bij KWD Resultaatmanagement. Hij heeft in diverse opdrachten met succes de rollen van projectmanager, interimmanager en service level manager vervuld. Recent was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van webapplicaties voor een grote financiële instelling, wat goed aansloot op zijn gecombineerde interesse in (internet-) technologie en passie voor films, muziek en multimedia. Die combinatie zet hij ook veelvuldig in tijdens interne en externe evenementen van KWD, zoals de PM Parade.harry_barendse_spreker_projectmanagementparade

Harry Barendse

Oprichter, Reliable Projects en Partner, Goldratt Implementation Group Europe

Harry is oprichter van Reliable Projects en partner in de Goldratt Implementation Group Europe. Hij heeft leidinggevende posities bekleed in verschillende organisaties en jarenlange ervaring met het toepassen en implementeren van Goldratt’s Theory of Constraints onder meer bij diverse ICT-organisaties en in het bank- en verzekeringswezen. Harry’s missie is ToC laagdrempelig te maken. Volgens hem leent Doorbraak Denken zich voor alledaags gebruik. henk_bellinga_spreker_projectmanagementparade

Henk Bellinga

Principal Consultant, Facilitator en Interim Manager, Advitec BV

Henk Bellinga is Principal Consultant, Facilitator en Interim Manager. Directeur Eigenaar van Advitec BV. Gespecialiseerd in Project start-up, Team Alignement, Project- en Programma Interventies en Strategisch Alliantie management van complexe projecten in industrie en infrastructuur. BSc in Mechanical Engineering and MSc in Construction management. MSP Advanced Practitioner. 30+ jaar ervaring in programma- en projectmanagement zowel in de Constructie, Industrie, Infrastructuur als in de ICT. Grondlegger en methodologie ontwerper van het Honeywell Project Definition and Start-Up consultancy programma.


ben_bolland_spreker_projectmanagementparade

Ben Bolland

Zelfstandig Adviseur en Projectmanager, Het BEVON Gilde

Ben is zelfstandig adviseur en projectmanager bij Het BEVON Gilde in Apeldoorn. Sinds 2011 lid van de NEN-commissie voor projectmanagement en momenteel actief in de internationale ISO werkgroep voor portfoliomanagement Ben’s visie: Eenvoud en transparantie zijn de basis voor duurzaam succes. Ofwel: Organiseer het simpel en overzichtelijk om wendbaar te zijn in snel veranderende markten.


 arjan_van_bommel_spreker_projectmanagementparade

Arjan van Bommel

Learning Consultant, Van Bommel Professionalisering

Arjan van Bommel is zelfstandig learning consultant, managementtrainer en ondernemer en heeft 20 jaar ervaring binnen projecten, programma’s en projectmatig werkende organisaties. Hij is van huis uit Organisatiepsycholoog met specialisatie in opleiden en leren in arbeidsorganisaties, organisatieontwikkeling en veranderkunde.


 inez_bosch_spreker_projectmanagementparade

Inez Bosch

Partner en Mede-Eigenaar, The Human Effect

Inez Bosch (1965) studeerde Nederlandse taal en letterkunde en Communicatie in organisaties in Nijmegen. Zij is partner en mede-eigenaar van The Human Effect. Haar expertise is Leiderschapsontwikkeling en Professional Development. Op gedragsniveau begeleidt zij teams, individuen en groepen om hun impact te vergroten en daarmee in organisaties duurzaam resultaten te verbeteren. Zij werkte onder ander met projectmanagers van Rabobank, Prorail en Gemeente Haarlemmermeer.


Douwe_Brolsma_spreker_projectmanagementparade

Douwe Brolsma

Douwe Brolsma, Docent Master Project Management, Hogeschool Utrecht

Douwe heeft ruim ervaring op het gebied van project- en programmamanagement. Douwe is trainer en zijn kracht is de dagelijkse praktijk bij de training  in te brengen, waarmee hij de ‘geest’ en het ‘boerenverstand’ achter de methoden duidelijk maakt. Hij is geaccrediteerd opleider voor de Sociocratische Kringorganisatiemethode (SKM) en gaat uit van een mensgerichte aanpak. Douwe is ook geaccrediteerd trainer voor PRINCE2® projectmanagement, MSP® programmamanagement, MoP® portfoliomanagement, MoV® waardemanagement en M_o_R® risicomanagement.


 marco_buijnsters_spreker_projectmanagementparade

Marco Buijnsters

Business Consultant, Trainer & Coach Projectmanagement, Balance Project Solutions en Buijsters Project Consult

Marco Buijnsters is al meer dan 25 jaar wereldwijd actief als project- en portfoliomanager, manager van projectmanagers en business consultant, auditor, trainer en coach op het gebied van projectmanagent in zowel publieke als private sector. Zijn focus ligt op integraal projectmanagement en integrale projectplanning en control en project (management) auditing. Hij is tevens gecertificeerd Simultrain® trainer.


 hans_cremer_spreker_projectmanagementparade

Hans Cremer

Program Manager UETP/FOCAFET Foundation, ABN AMRO

Hans Cremer is de afgelopen 7 jaar mede-bestuurder geweest van AAB Incubator Holding BV, een innovatie dochter van ABN AMRO, waarmee hij diverse innovaties in de financiële sector op de kaart heeft gezet. Voor dit programma heeft hij de IPMA Project Management Excellence Award 2014 in ontvangst mogen nemen. Sinds vorig jaar is hij Programma Manager van de FOCAFET foundation. FOCAFET staat For Open Convenient and Fair Economic Transactions, een initiatief waar inmiddels vele private- en publieke partijen partijen zijn aangesloten.


 peter_van_den_dries_spreker_projectmanagementparade

Peter van den Dries

Directeur en Projectmanager, Casumar Business Education Games

Peter van den Dries heeft als projectmanager, directeur, bestuurder en toezichthouder in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid ervaren hoe belangrijk een goede en open gespreksvoering is. Hij heeft zijn inzichten, successen en lessen uit tegenvallers verwerkt in het Triviantspel Gespreksvoering ™ om organisaties en mensen verder te helpen en succesvol te laten zijn. Mensen praten vaak ‘tegen’ elkaar i.p.v. ‘met’ elkaar en kunnen vaak erg goed luisteren (naar zichzelf). Het triviantspel met een complete toolkit aan tips, modellen en werkdocumenten kan helpen om via je laptop, tablet, smartphone (of smartwatch) meteen de documenten op te roepen die je op dat moment nodig hebt in jouw gesprek.


David J Dunning

Deputy Chairman of Portfolio Management Specialty Group, Association for Project Management and Chairman, CPS

David J Dunning is a founding director at CPS who originated the professional services delivery organisation and has maintained relationships with many of the most significant CPS customers over the last two decades. He has envisioned and overseen implementations of all sizes, shapes and complexities in the portfolio, programme and project management space with companies from all industry sectors. He is an APMG Registered Consultant, Deputy Chairman of the APM Portfolio Management Special Interest Group, a Certified Management Consultant. While being Chairman of the CPS Board, David continues to work with customers on a strategic level to understand problems and envision people, process, technology and organisational solutions. David is married with 2 boys. When not working, David plays football, coaches a boys football team, and enjoys driving and motorsport of all kinds.


 jeske_eenink_spreker_projectmanagementparade

Jeske Eenink

Innovation Coach en Business Developer, Chief Humor Officer

Jeske Eenink heeft een achtergrond in Bedrijfskunde, en dan specifiek op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Ze gelooft in het innovatieve gedrag van medewerkers en de menselijke factor in innovatie. Ze werkt onder andere voor Chief Humor Officer (CHO), een organisatie die plezier en playfullness brengt op de werkvloer. Daarnaast is ze werkzaam als marketing en communicatie officer bij XL family, een internationale incubator en accelerator op het gebied van innovatie. Hun missie is om een (rebelse) leider te worden in innovatie. Haar energie en enthousiasme is hoog en zeer aanstekelijk.


 ben_elsinga_spreker_projectmanagementparade

Ben Elsinga

Enterprise en Programma Architect, Capgemini

Ben Elsinga is een ervaren enterprise en programma architect bij Capgemini die zich heeft gespecialiseerd in informatiebeveiliging en risico management. Bij voorkeur werkt Ben hierbij samen met Young Professionals in meester – leerling constructies. Hij is auteur van het boek “De jonge professional – Hulpmiddelen voor richting en groei”. De blogs van Ben zijn te benaderen via wikkle.nl en dejongeprofessional.nl.


 nanneke_de_fouw_spreker_projectmanagementparade

Nanneke de Fouw

Project Manager en IAF CP Facilitator, De Fouw Advies-In-Actie

Nanneke de Fouw is zelfstandig project manager en gecertificeerd facilitator. Zij heeft 26 jaar ervaring in het managen van complexe (innovatie) projecten bij multinationals en universiteiten. In haar werk staat, naast het afleveren van de projectdoelstellingen, het bevorderen van persoonlijke groei en ontwikkeling van teamleden centraal.


Heleen Groenevelt

Docent

Heleen Groenevelt is actief als docent en studentbegeleider bij de HBO HRM bij Hogeschool Windesheim en is daarnaast als docent-onderzoeker werkzaam bij het lectoraat Sociale Innovatie en verscheidenheid van deze hogeschool.

Voordat ze tien jaar geleden als docent ging werken was Heleen werkzaam bij KPN en de provincie Overijssel als loopbaanadviseur en HR-adviseur. Zij was daar betrokken bij diverse projecten waaronder het opzetten van mobiliteitscentra. Ook in het onderwijs maakt zij deel uit van projecten, zoals een project voor ontwikkelen van een nieuw deeltijdconcept. Heleen heeft als achtergrond de hbo Personeel en Arbeid en haalde in 2012 de master Human Resource Management met een onderzoek naar docentkwaliteiten in de veranderende onderwijsorganisatie.


 henri_haarmans_spreker_projectmanagementparade

Henri Haarmans

Certified Professional Facilitator (CPF), NLP Practitioner en Emergenetics Associate

Henri is Certified Professional Facilitator (CPF), NLP Practitioner en Emergenetics Associate. Hij is voorzitter van het platform van Facilitators in Nederland (IAF – International Association of Facilitators), medeauteur en redacteur van twee boeken over faciliteren. Na 30 jaar in uitvoerende, leidinggevende en adviserende rollen binnen de IT van Nationale-Nederlanden, werkt hij sinds 2013 vanuit zijn eigen bedrijf ‘2 Facilitate 4 Best Results’.


 lex_van_der_helm_spreker_projectmanagementparade

Lex van der Helm

Business Consultant en Trainer, Capgemini Academy

Lex is business consultant en trainer op het gebied van change management en projectmatig werken, in het bijzonder portfolio en benefit management. Lex is de bestuursvertegenvoordiger van IPMA in de NEN-commissie voor projectmanagement en momenteel actief in de internationale ISO werkgroepen voor portfoliomanagement en projectgovernance. Lex’s visie: Mensen en organisaties helpen beter te worden om meer rendement uit projecten te halen.


 bert_van_der_hooft_spreker_projectmanagementparade

Bert van der Hooft

Programmamanager MBA, Rotterdam Business School

Bert van der Hooft MCM is werkzaam voor de Management of Change Coöperatie, een opleidingsinstituut voor resultaatgericht veranderen. Hij is docent in Waardecreatie en Programma Management op de AOG Academie voor Management. Daarnaast is hij docent op de Rotterdam Business School in onder meer Business Case Management, Management of Technology & innovation en Change Management. Van huis uit is hij Programma Manager en Interim Manager.


 kees_hopman_spreker_projectmanagementparade

Kees Hopman

Senior Manager, KWD resultaatmanagement

Kees Hopman is een ervaren allround manager en trad in 2001 in dienst bij KWD Resultaatmanagement. Hij heeft een indrukwekkende lijst aan succesvolle opdrachten opgebouwd bij een bescheiden aantal organisaties, waarbij hij een grote variëteit aan managementrollen bekleedde: als projectmanager, als interim lijnmanager en als portfoliomanager. Ook vervulde hij een voorname rol bij het aanpakken en oplossen van vertrouwelijke managementvraagstukken rondom informatiebeveiliging, (re)organisaties en overnames. In 2014 heeft hij met een team van KWD-ers de KWD Projectmanagement app gerealiseerd. In 2013 verzorgde hij samen met Marieke Schoenmaker de workshop “Rethink Projectmanagement” op de PM parade, met een deelnemerswaardering van 7,6.


Judith de Jong

Facilitator, Friesland Campina

Judith de Jong (1977) is Certified Professional Facilitator. Na haar studie Levensmiddelentechnologie en verschillende inhoudelijke research functies, heeft zij zich toegelegd op het verbeteren van samenwerking in (project) teams. Inmiddels heeft zij ruime ervaring met het ontwerpen en faciliteren van effectieve team bijeenkomsten bij FrieslandCampina als all-round facilitator. Zij zet de deelnemers aan om via creativiteit tot nieuwe inzichten te komen. Op die manier ontstaat er vaak een frisse kijk op de zaak.


 gerrit_kock_spreker_projectmanagementparade

Gerrit Koch

Specialist Verandermanagement en Projectmanagement, Van Aetsveld

Gerrit Koch werkt bij Van Aetsveld, specialist in verandermanagement en projectmanagement. Zijn aandachtsgebied als directieadviseur is de ontwikkeling van de projectoriëntatie van organisaties en van de competentie van project-, programma- en portfoliomanagement. Gerrit is IPMA-A gecertificeerd en internationaal assessor voor IPMA, zowel voor de persoons- als de organisatiecertificering. Gerrit leidt grote programma’s naast zijn opdrachten als adviseur. Hij vindt dat je zelf met de poten in de klei moet staan om een goed advies te kunnen geven.


 johan_kolsteeg_spreker_projectmanagementparade

Dr. Johan Kolsteeg

Docent en Onderzoeker, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Dr. Johan Kolsteeg werkt aan de School of  Arts and Economics van de Utrecht University of the Arts. Hij is tevens verbonden aan het OCW programma LinC, voor leiderschap in de cultuur en hij is voor de Europese Commissie deskundige voor het Executive Agency Culture, Education and Audiovisual, Hij is betrokken bij de startup van diverse creatieve ondernemingen. Johan Kolsteeg schreef onder meer samen met Nicoline Mulder een lesboek voor projectmanagement in de culturele en creatieve sector.


 herman_koster_spreker_projectmanagementparade

Herman Koster

Eigenaar en Oprichter, Demovides B.V.

Herman Koster is eigenaar/oprichter van Demovides B.V. Een bedrijf dat zich richt op het bedenken, ontwikkelen en spelen van serious games ten behoeve van organisatie-, cultuur- en mensverandering. Van huis uit is Koster orthopedagoog, en post doctoraal bedrijfskundige. Daarnaast componist, bandleider en musicus. De afgelopen 20 jaar heeft hij leidinggevende rollen vervuld in de branche van IT en consultancy.


 onno_kruitwagen_spreker_projectmanagementparade

Onno Kruitwagen

Workshop Facilitator, OK-worx en LEF Future Center – Rijkswaterstaat

Als gecertificeerd LEGO® SERIOUS PLAY®facilitator help ik managers en teams meer resultaat te halen uit hun bijeenkomsten. Door LEGO® SERIOUS PLAY® ontstaan verrassende inzichten die leiden tot betrokkenheid, gedragen resultaten en daarmee tot daadwerkelijke organisatieverandering.


 victor_moussault_spreker_projectmanagementparade

Victor Moussault

Zakelijk Directeur, Mauritshuis

De carrière van Victor Moussault begon als officier bij het Korps Mariniers. Vervolgens werkte hij bij financiële instellingen in binnen- en buitenland. Hij was o.a. directeur van het internationale veilinghuis Christie’s. Is sinds 8 jaar zakelijk directeur van het Mauritshuis. Organiseerde voor dit museum tentoonstellingen in o.a. Japan en de Verenigde Staten. Stuurde recent de nieuwbouw en renovatie van het museum aan, gerealiseerd binnen tijd en budget.


arianne_moussault_spreker_projectmanagementparade

Ariane Moussault

Director Project Management Office M&M, ASML

Ariane Moussault is sinds 1992 actief in de projectenwereld en sinds 1997 zelfstandig projectmanager, coach, trainer en adviseur op het gebied van (de implementatie van) projectmanagement. Sinds begin 2014 is zij werkzaam bij ASML en verantwoordelijk voor de professionalisering van het projectmanagement vak.


 paul_nijenhuis_spreker_projectmanagementparade

Paul Nijenhuis

Program Manager Professional Development, Philips IT

Paul Nijenhuis heeft een universitaire opleiding in Bedrijfseconomie, carrière in Finance, IT, management en Learning/Development. De laatste jaren actief bezig met toepassing van IT in bedrijfsprocessen en de bijbehorende competenties van het betrokken personeel; de definitie van rollen en verantwoordelijkheden, toetsing en certificering tegen externe standaarden in internationaal verband.


Beverly Pasian

Associate Professor, Utrecht University of Applied Sciences

Dr. Beverly Pasian, is an Associate Professor at Utrecht University of Applied Sciences, the Netherlands. Within the Netherlands, Beverly has launched the Dutch National Research Group (DNRG) to build up greater communication and collaboration amongst Dutch-based researchers and practitioners. The focus of this work will be on the human factors of project management – a focus that will continue post-Congress as DNRG works to establish itself as a centre of research and discussion on these factors.


 jeroen_rademaker_spreker_projectmanagementparade

Jeroen Rademaker

Teamleider Architectuur, Projecten en Consulting, Delta Lloyd

Jeroen Rademaker is teamleider Architectuur, Projecten en Consulting, voert adviesopdrachten uit, faciliteert groepssessies en heeft een eigen loopbaan- en coachingpraktijk. Zijn passie is mensen helpen zich te ontwikkelen. Met als resultaat meer voldoening en waardering in het werk. Zijn manier van werken geeft inzicht, inspiratie en versnelling in verandering. Jeroen heeft een achtergrond in Werktuigbouwkunde, Innovatiemanagement, Sales, IT en management consultancy.


 L_Rijsdijk_spreker_pmp

Liesbeth Rijsdijk

Hogeschoolhoofddocent, Windesheim Honours College

Liesbeth Rijsdijk (51) is Hogeschoolhoofddocent bij Windesheim Honours College en als onderzoeker verbonden aan het Lectoraat Sociale Innovatie en Verscheidenheid van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Liesbeth heeft enkele jaren voor verschillende VN organisaties in de Pacific en Centraal Azië gewerkt aan complexe (wicked problem) projecten op het gebied van onder andere drugspreventie en HIV en AIDS preventie. In 2013 promoveerde Liesbeth aan de Universiteit Maastricht in de Psychologie en Neuropsychologie met een onderzoek naar seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van jongeren in Oeganda. Momenteel doet zij, samen met collega Heleen Groenevelt, onderzoek naar “Leiderschap, competenties en interprofessioneel samenwerken bij wicked-problem projecten”.


 ron_schipper_spreker_projectmanagementparade

Ron Schipper

Project- en Programmamanager en Principal Consultant, Van Aetsveld

Ron Schipper (1971) is project- en programmamanager en Principal Consultant bij Van Aetsveld. Ron heeft meer dan 15 jaar ervaring in het realiseren van organisatorische veranderingen in diverse organisaties. Met de opkomst van het thema duurzaamheid en duurzaam ondernemen als waarde creatie voor bedrijven richt hij zich al jaren op de impact hiervan op organisaties, projecten en projectmanagement. Duurzaamheid vereist veranderingen en veranderingen verlopen vaak projectmatig. De projectmanager als change agent is in dit veranderproces een belangrijke schakel. Ron is auteur van talloze artikelen en twee boeken over dit onderwerp: “sustainability in projectmanagement” (2012, Gower publishing) en “Duurzaam Projectmanagement; de nieuwe realiteit van de projectmanager” (2014, Van Haren). Hij spreekt regelmatig op seminars en internationale congressen. Daarnaast is Ron extern gecommitteerde voor de studie master of projectmanagement.


 hugo_schaaf_spreker_projectmanagementparade

Hugo Schaaf

Consultant Talent Management & Assessment Psychologist, Hudson

Hugo Schaaf heeft na zijn opleiding Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht in 2011 ervaring opgedaan binnen FunktieMediair als assessmentpsycholoog. Vanaf januari 2012 is hij werkzaam bij Hudson/Balance als consultant Talent Management, waarvoor hij de benodigde certificering behaald heeft. Zijn werkzaamheden betreffen het tot stand brengen en uitvoeren van Assessment Centres, Development Centres, Learning Centres en feedbackgesprekken voor verschillende profielen en bedrijven. Daarnaast ligt zijn professionele expertise bij het gebruik en ontwikkeling van instrumenten voor Assessment doeleinden en ter ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling. Het trainen en coachen van leiderschapsvaardigheden en persoonlijke effectiviteit is ook onderdeel hiervan.


 cok_van_schoten_spreker_projectmanagementparade

Cok van Schooten

Senior Projectmanager, Royal HaskoningDHV

Cok van Schooten (1966) is senior projectmanager voor Royal HaskoningDHV. Hij heeft in Nederland, Servië, Indonesië en Saudi-Arabië complexe infrastructuur- en milieuprojecten uitgevoerd voor onder andere de EU, RWS, provincies en gemeenten. Vaak op het raakvlak van techniek, bestuur, politiek en stakeholders en altijd vertrouwend op betrokken klanten en de professionele creativiteit van zijn teamleden. Hij is IPMA-B gecertificeerd.


 johan_paul_smith_spreker_projectmanagementparade

Johan-Paul Smith

Manager Projects Zuid, FrieslandCampina

Nederland, het Midden-Oosten, de Delta van Nigeria, de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea of het kosmopolitische Singapore de wereld is al meer dan 15 jaar het kantoor van Johan-Paul Smith. In 1998 ben ik begonnen bij Boskalis als trainee waar ik mij verder ontwikkeld heb tot Project Manager. Mijn internationale carrière heb ik vervolgens voortgezet bij Heineken, Royal HaskoningDHV en thans bij FrieslandCampina waar ik nog steeds met veel plezier dit vak mag uitoefenen.


 Christoph_Johann_Stettina_spreker_projectmanagementparade

Christoph Johann Stettina

Research and Innovation, Leiden University

Christoph currently works as a consultant and researcher at the Centre for Innovation @ Leiden University. Within the initiative Agile for Excellence he helps organizations to excel in research and innovation through agile team based project management methods. With education in computer engineering and project management Christoph has a wide range of experience in management of research and innovation projects with a passion for challenges and technology.


 marieke_strobbe_spreker_projectmanagementparade

Marieke Strobbe

Begeleider van team- en persoonlijke ontwikkeling, Strobbe Ontwikkeling

Marieke Strobbe is o.a. begeleider van team- en persoonlijke ontwikkeling. Het trainersvak geleerd bij Vergouwen Overduin (1990-1996). Bij KPMG Consulting projectleider van een interne teamtraining –eigenlijk een project kick-off. Die training vormt de basis van mijn werk: teams en individuen begeleiden naar een flow in samenwerken.


 hans_veenman_spreker_projectmanagementparade

Hans Veenman

Begeleider van team- en persoonlijke ontwikkeling, Rogare

Hans Veenman zijn affiniteit en kracht ligt in het begeleiden en stimuleren van mensen in een zakelijke context. Hans is opgeleid en ervaren als personal coach en team coach. Zijn achtergrond is informatie technologie en organisatie advies. Hij werkt gestructureerd en met passie, met een natuurlijk gevoel voor proces en in verbinding met mensen.


 manfred_van_veghel_spreker_projectmanagementparade

Manfred van Veghel

Trainer, Oppidum en Ron Schipper, Project- en Programmamanager, Van Aetsveld

Manfred van Veghel is gepromoveerd als marien bioloog met als specialisatie tropische koraalriffen, ‘s wereld meest complexe en soortenrijke ecosysteem. Deze ervaring vertaalt hij naar complexiteit en diversiteit in organisaties. Op dit gebied heeft hij vele management-, IT- en communicatie-opleidingen gevolgd. Hij is geaccrediteerd trainer in diverse Best Practices: PRINCE2®, MSP®, MoP®, MoV®, Managing Benefits®, Agile PM™, Agile PgM™, Stakeholder Engagement en PPS. Daarnaast legt hij de verbinding met best practices uit andere vakgebieden, zoals CMMI, Agile, Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse en Systemisch Werk. Met deze ervaring verzorgt hij ook soft skill trainingen, workshops en coaching voor project- en programmamanagers.


 ian_white_spreker_projectmanagementparade

Ian White

Senior Solutions Specialist, Microsoft

lan White has spent the last two decades supporting Collaboration. Infrastructure end Business Solutions primarily in Europe and the US. As both a business partner and customer Ian has deployed complex infrastructures and systems in both advanced and developing environments Currently lan as part of global Corporate Team role is supporting Portfolio and Project Management in twelve European countries with a responsibility that ranges from initial technical discussions with Customers and Partners to assisting with early deployment.


 jetske_zuidema_spreker_projectmanagementparade

Jetske Zuidema

Manager PMO en Manager Customer Solutions Projects, Vattenfall

Na haar studie Scheikunde werkt Jetske Zuidema als consultant in Nederland, Duitsland en de VS. Vanaf 2003 leidt ze voor Nuon (nu Vattenfall) meerdere jaren IT projecten tijdens de privatisering en liberalisering van de energiemarkt. Ze stapt over naar lijnmanagement en bekleedt verschillende leidinggevende posities, waarvan de laatste Manager PMO en Manager Customer Solutions Projects.