Duurzaam veranderen hoe doe je dat?

Tijdens de Projectmanagement Parade op 17 april a.s. vertelt de VB Groep over de keuze om het maatschappelijk verantwoord ondernemen in het kader van duurzaamheid volgens de principes van de beweging The Natural Step opnieuw vormgegeven. Wat houdt dit in en wat betekent dit voor een middelgrote groep ondernemingen in de bouw?  De eerste stappen die er zijn genomen worden behandeld samen met eerste resultaten. Vooral in  bouwprojecten kunnen er nog veel stappen woren gemaakt om in de bouwkolom meer duurzaamheid te bereiken. Paul Uppelschoten vertelt over hoe de VB Groep dit aanpakt . Graag vertel ik  Onderbouwde keuzes maken in duurzaamheid best lastig is door gebrek aan eenduidige duurzaamheidscriteria. Meten en weten welk toe te passen alternatief echt duurzamer is, is vaak een uitdaging! Wie durft deze mee aan?

 

Over Paul Uppelschoten, Directeur, Huybregts Systeembouw

Paul Uppelschoten is een enthousiaste vernieuwer in de bouwsector. Na een studie technische Bedrijfskunde en MSc. Maintenance & Safety Management eerst 7 jaar actief geweest in de installatiebranche. Hierin actief geweest in nieuwe lange termijn samenwerkingsvormen in contractonderhoud met klanten. In stappen toewerken naar een samenwerking met klanten op hoger niveau en hierbij sturen op prestatiefactoren. Dit was uitdagend en gaf veel vrijheid en ruimte voor innovatie. Ook nu is dit weer zeer actueel !

Bijna 16 jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar de bouwsector bij familiebedrijf Huybregts Relou als bouwbedrijf binnen VB Groep in Eindhoven. Een middelgrote speler op het gebied van ontwikkelen en bouwen actief in voornamelijk Brabant en Limburg. Binnen de directie van Huybregts Relou heeft Paul de focus op projectoverstijgend (samen)werken in de bouw met innovatieve en duurzame oplossingen. Dit komt vooral voor bij grootschalige onderhoudsprojecten van woningen en bij het werken met bouwconcepten. De bouwconcepten zijn eigen productfamilies met een gestandaardiseerd proces. De stap van aannemer naar echte producent is hiermee gezet! Lekker samenwerken in een keten van deskundigen waarbij over projecten heen geleerd en verbeterd kan worden. Het maakt bouwen weer veel leuker, ook voor de klant met bovendien meer ruimte voor innovatie en duurzaamheid!

 

Komt u ook?

Download hier de flyer, of schrijf u nu in!  IPMA leden ontvangen € 100,- korting, leden/abonnees van mediapartners ontvangen € 50,- korting!

De Projectmanagement Parade is, met jaarlijks 250 bezoekers, al 14 jaar hèt platform voor de gehele PM community van Nederland: project- programma- en portfoliomanagers, opdrachtgevers, adviseurs, onderzoekers, opleiders en trainers. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten. Voor meer informatie: www.projectmanagementparade.nl